Koek en gebak met pepers

Koek en gebak met pepers

Pikante worteltaart
Pikante worteltaart

Zo vandaag gaan ik het eens hebben over heerlijke koek en gebak met een pikante bite. In Nederland is het eigenlijk vrij ongebruikelijk om pikant gebak te maken waar ze er in Mexico wel raad mee weten.

De pepers geven echt net dat extra in het gebak dat het helemaal afmaakt. Vaak denken mensen ook eerst wel dat pepers in een stukje gebak niet echt iets kan zijn! Tot je het eens hebt geproefd dan ben je gelijk om.

Je kan natuurlijk beter geen sambal gebruiken in een stukje gebak maar in een appeltaart kan je wel weer heel goed een heel fijn gesneden pepertje gebruiken. Zelf gebruik ik daar graag de Habanero Red Savina voor maar milder kan ook zeker heel erg lekker zijn. Hoe gebruik je nu de pepers het beste in een stukje gabak? Door pepers op honing te gebruiken of door een hot gelei of jam te verwerken in het gebak of zoals mijn laaste aanwinst worteltaart met een icing met chilipoeder en chili flakes.

Ben je een wat luiere kok dan haal je gewoon een hotel of oma’s cake die snij je door en daar smeer je laagjes hot jam of gelei tussen. Maar de taart af met een icing of een laag slagroom met eventueel een chocolade smaak gezien choclade en chili echt een top resultaat geven aan smaak combinatie. Of smeer in met iets van boter en daar een laagje chocolade flokken of nootjes tegen aan voor de variatie. Voor de kok die het liever wel zelf allemaal wil gaan bakken staan er hier op de site al een aantal recepten van gebak met hitte zoals een rolcake. In de komende weken zullen daar nog een aantal recepten bij gaan komen zoals hierboven genoemde worteltaart met hitte.

De honing is weer zeer bruikbaar in een appeltaart of Amerikaanse cheescake waar de honing door de vulling heen gaat. Ook als vervanging van suiker kan je de honing heel goed gebruiken in koekdeeg. Chili speculaasjes zijn een zeer lekker koekje met net een andere beleving door de chili net als wat chili door het beslag voor spritsen. Maar ook door meringues is wat hitte en aroma van de peper een heerlijke verrassing.

De recepten die ik hier plaats zijn zonder tarwe maar met andere melen zoals vaak speltmeel. Ja kan in de recepten zonder probleem de door mij gebruikte meelsoorten vervangen voor bloem. Hier onder een drie tal linkjes naar de koek en gebak recepten recepten die ik tot nu heb geplaatst.

http://peperschrift.nl/pikante-appeltaart/

http://peperschrift.nl/pikante-cakerol/

http://peperschrift.nl/chili-speculaas/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *