Altijd leuk.

Altijd leuk.

Vandaag eens een blog over hoe leuk het is als je reacties terug krijgt over de tips die je mensen hebt gegeven betreft de teelt van Capsicum. De tips over wanneer welke voeding geven en hoe je meer pods in je planten kan krijgen komen de meeste reacties op terug.

Het verschil met een vrij simpele voeding geven of geen voeding geven i s namelijk al heel erg groot. Het is dan ook altijd leuk als je dan reacties terug krijgt van: vorige jaren had ik slechts enkele paprika’s of pepers aan mijn planten en nu veel meer.

Ook de tip om de planten te toppen komen goede reacties op terug dat men zeer tevreden is met de veel bredere en bossigere planten die daardoor dus ook meer produceren. En ook doorgaans dikkere stammen maken met veel meer zijtakken die uitlopen en ook vruchten dragen.

Ook betreft het laten overwinteren van de planten komen leuke reacties op terug dat de planten hierdoor toch weel een hele grote voorsprong hebben ten opzichten van zaaien. Het is ook niet zo heel erg bekend dat het overwinteren voordelen heeft. Het grootste voordeel is dat een Capsicum in het 2de jaar normaal gesproken een grotere opbrengst geeft. De planten kan je zo tot een jaar of 5 laten overwinteren voor dat deze echt op zijn.

Vooral bij het kweken van wilde pepers kan het heel rendabel zijn om je planten te laten overwinteren enkel zit er dan ook het risico in dat het overwinteren niet lukt door te koud of het te droog dan wel te nat houden van de plant of planten. Bij het overwinteren moet je eigenlijk net aan voldoende water geven dat de plant echt in rust blijft tot het vroege voorjaar of als je daar ruimte voor hebt de planten in het najaar al onder de lampen zetten.

Als je de planten onder de lampen zet kan je ook proberen om de plant gewoon door te laten groeien en dan niet stoppen met voeding geven en met meer regelmaat dan in de rust water geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *