Capsaïcine als medicijn.

Capsaïcine als medicijn.

Capsaïcine is de stof die de scherpe smaak geeft aan pepers, deze zorgt er ook voor dat je neus opengaat en je het gevoel krijgt in brand te staan. Bijvoorbeeld in de bekende Fishermans friend zit capsaïcine om dit snoepje zo heet te krijgen.

Van capsaïcine worden ook medicijnen gemaakt tegen verkoudheid mede door de grote hoeveelheid vitamine C die de Capsicum bevat. Midalgan is zo’n product en maakt gebruik van het bestanddeel capsaïcine.

Pepers hebben een ontstekingremmende werking waar ik zelf dankbaar gebruik van maak bij bijholte ontstekingen. Maar hoe gebruik je die pepers dan want dan zou je dus zelf kunnen zorgen voor een kleine huisaphotheek?

Voor een zalf als Midalgan kan het b.v. mengen met vaseline of zelf met bijenwas,olie en of glycerine maken. Wat etrische olie er in/door voor de geur. Het lastigste zal zijn voor ons partikulier om de capsaïcine er goed uit de pepers te krijgen. Dus het meest handige is ze uit te persen en het vocht te gaan gebruiken. Het vloeibaar laten worden en houden is het lastigste deel van het maken van zo’n zalf. Ook kan je zelf een chili olie maken om te gebruiken. Met Aloe vera kan je zorgen dat het gelijk in de huid kan treken en dat blijft niet vettig. Kortom keus genoeg om een mooie zalf te maken.

Bij keelpijn is een prima optie om peperhoning te gebruiken wat je heel simpel maakt door pepers naar keus in de honing te leggen. Hier maak je dan gebruik van de ontstekingremmende werking en het is gewoon erg lekker ook op ijs of pudding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *