Chili thee.

Chili thee.

Je zou er niet zo snel aan denken maar thee met chili is toch echt wel erg lekker.  Je moet er niet de superhots voor gebruiken maar een gewone cayenne peper is er prima voor te gebruiken.  Het geeft net even dat beetje pit mee aan je thee wat de thee erg smakelijk en gezond maakt.

Zou je wel de superhots gebruiken proef je gelijk niets meer van je kruiden thee en staat enkel je mond in vuur en vlam.

Zelfs als je thee koud is geworden is de thee nog heet door het pepertje. Het lekkerste is om geen gewone thee of groene thee te gebruiken maar een kruiden thee. Bij een munt thee of een thee van venkel en zoethout is wat extra pittig zekers een heerlijke verrassing.  Ook in en mengsel met citrus smaak is een pepertje zeer gewenst. Gebruik je suiker of honing  in je thee dan is de hitte ook gelijk al een ietsjes minder sterk. Echter toch nog zeer goed aanwezig.

Het pepertje geeft niet echt smaak maar puur wat hitte en buiten de hitte voegt het ook gelijk wat vitamine C aan je thee toe wat weer een aangenaam bijverschijnsel  van de peper is. Of je de thee nu drinkt als warme drank of gekoeld als ijsthee maakt niet zoveel uit. Het is en blijft erg lekker en zo is op koude dagen de warme thee aangenaam waar op warme dagen de koude ijsthee ondanks het pikante zeer verfrissend is.

Gebruik in de thee vooral geen pepers die enkel en alleen maar op het puntje van je tong en lippen branden dat komt je drank niet ten goede.  Dus pepers als een Fresno of Rawit zijn ondanks dat ze geen superhots zijn toch echt minder geschikt voor je kruiden thee.

Wil je het pikante iets meer de boventoon laten voeren laat dan de zaden in de pepers zitten als je er thee van maakt en wil je ietsjes milder haal je het beste de zaden eruit.  De thee moet best wel een poosje trekken omdat de capsaïcine niet echt oplost in water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *