Dranken met een bite.

Dranken met een bite.

Als je aan chili denkt denk je niet zo heel snel aan drankjes. Maar er zijn vele mogelijkheden om je drankje te voorzien van een pikante bite. Zowel met als zonder alcohol kan je heerlijke dranken maken met de bite van de chilipeper.

Zelf ben ik gek op in de winter een chocolademelk met chilipeper erin of heerlijk in de koffiechoco met een toefje slagroom om het af te maken.  Maar ook in de zomer is de chocolade drank met peper erg lekker. De peper is ook zeer geschikt om er limonade siroop van te maken of om een lekker huis gemaakt wijntje te maken.

Die peper wijn kan je ook weer maken van de limonade siroop en als je een normale wijn wilt gaan voorzien van hitte hoef je er enkel een 3 tot  5 zaden van een Cayenne peper in te doen. Dat geeft genoeg hitte voor een stevige hitte in de wijn. Waar de wijn gemaakt van peper siroop niet heel erg veel hitte heeft.

Ook het zelf maken van een likeurtje is erg leuk om te doen en dan zeker als je er ook weer wat hitte in aanbrengen zou. Een Cayenne  peper is ook hier weer voldoende om een prettige hitte in de drank te maken daar de Capsaïcine goed oplost in alcohol. Erg lekker is bijvoorbeeld een rabarberchello met een pepertje.

Zeker met de drnken waar alcohol in zit moet je niet gaan overdrijven met het toevoegen van pepers daar he4t anders wel heel erg scherp vuurwater gaat worden dat dan ook gelijk niet echt lekker meer is waar het een verrijking is als je het in mindere maten toe zou voegen aan de sterke drank.

Persoonlijk gebruik ik graag rum of brandenwijn voor mijn huis gemaakte vuurwater maar je kan natuurlijk iedere soort alcohol gebruiken die je zelf graag drinkt. Wat ik zelf nog wel eens een keer wil gaan proberen is een biertje te maken van of met een pepertje gezien ik dat nog nooit heb gedaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *