Dutch Chili Fest.

Dutch Chili Fest.

Dutch Chili Fest.
Dutch Chili Fest.

Op zaterdag 10 september 2016 vindt voor het vijfde achtereenvolgende jaar het Dutch Chili Fest plaats. Het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper, en vindt net als de voorgaande edities plaats in het Klokgebouw in Eindhoven.

Op de markt bieden zowel professionals als amateurs producten met chilipepers aan. Ook is er een ruilbeurs waar zaden voor pepers uitgewisseld kunnen worden. Bezoekers kunnen deelnemen aan en toeschouwer zijn van de Heetste Hamburger eetwedstrijd van Nederland. Er is een wedstrijd wie de lekkerste sambal maakt en zo ook een hot saus wedstrijd. Een tentoonstelling informeert het publiek over de chilipeper in de breedste zin van het woord als herkomst en groei omstandigheden.

Dit is een leuk familie uitje als je gek bent op Capsicum. Er is live muziek en doorgaans ook dingen te doen voor de kinderen. Het is leuk om gelijk gestemden of oude bekenden weer eens tegen te komen. Lekker langs de kraampjes slenteren en waar mogenlijk proeven van al het lekkers dat er te koop is.

Ben je gek van pepers dan moet je zeker een poging doen om langs te gaan op de grootste edite van het Dutch Chili Fest. Dit Fest in Eindhoven is altijd veel groter en drukker dan die in Lelystad. Met veel meer kramen en aanbod.

Voor mij is het altijd ook weer heel erg leuk om forum leden van het chiliforum tegen te komen en even te kunnen bij praten. Mijn nieuwste recepten te laten proeven en te aanschouwen hoe mensen de benen nemen als de kook wedstrijden beginnen en iedereen met de superhot pepers aan de gang gaat.

Mocht je nu niet langs kunnen komen? In oktober is er ook het eerste Chili Fest in België dan kan je daar misschien wel heen gaan. Naar beide feestjes gaan kan natuurlijk ook gewoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *