Experimenteren met een voor mij nieuwe biologische planten voeding.

Experimenteren met een voor mij nieuwe biologische planten voeding.

Ik ga komende week starten met een nieuwe biologische plantenvoeding . Ik ga hier met regelmaat de resultaten laten zien en beschrijvingen over de resultaten van de voeding geven. Ik ga en testopstelling maken waar ik gebruik maak van de nieuwe biologische voeding,

een simpele plantenvoeding van de Action welke ook biologisch is en op bassis van vinase en gebruik maken van een A en B voeding die zuiver gericht is op Capsicum.

Hoe ga ik testen? De planten in de opstelling zullen zuiver en alleen bestaan uit Carolina Reapers die vanaf de start van de kweek een biologische voeding hebben gekregen vanaf het ontkiemen. Die van de Action. De nieuwe voeding heeft een minerale en organische bestandsdelen in de verhouding 60-40. Overbemesting zou hier niet bij optreden dus verschijnselen als uittredende voedingszouten hoop ik ook niet tegen te komen bij het gebruik van de nieuwe test voeding.

Het zal enkel wel even wat zoeken gaan worden naar wat de juiste dosis zal moeten zijn voor Capsicum. Deze voedingsstoffen gaan uit van groei en bloei en dat is nu net iets dat bij pepers niet echt of heel lastig te regulieren valt. Ik ga dan dus ook starten met de proef met UniversalPlus Groen van Healthy Gardening, bio organische nutrienten. Daarnaast zijn er ook nog vele andere middelen die ik wil gaan inzetten als bladbemesting en voor de vitaliteit van de planten.

Ik ga vooral kijken naar de verschiilen in groei en bladkleur. Maar zeker ook naar hoe veel oogst er per plant is per voedingsproduct. In enkel weken moeten de eerste resultaten zich laten zien en ga ik dan ook bepalen of ik het ga gebruiken op al mijn planten. Ik heb nog niets gezien maar wel vernomen dat tomaten het ook erg goed doen op deze meststoffen en dat bied dan gelijk hoop op een mooi alternatief voor de kwekers die bio willen en nu nog de A&B voeding door gebrek aan een goed biologisch product. Als het ook maar in de richting kan komen van meststoffen als de A&B zou dit een heel erg mooi product zijn dat gelijk ook duurzamer is dan de hier ook gebruikte A&B.

Goed ik hoop met een week of 5 met zeer mooie resultaten te komen en hierdoor een positieve bijdragen te kunnen geven met een bio-organische meststof. Welke weer beter is voor ons en het milieu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *