Jaaroverzicht

Jaaroverzicht

paprika

Als ik terug kijk op 2016 viel de oogst voor mij dit jaar best wel tegen. Ik had best wel een redelijke oogst dat wel maar ik had dit jaar heel veel planten op de tuin staan. Dat gaf dus het probleem dat ik heel erg veel onrijpe pepers had dit seizoen. Maar ook groen zijn ze te eten echter mis je dan toch wel hitte en aroma.

Het seizoen begon heel erg goed met in mei al een leuke oogst aan superhots van een overwinterde plant en had ik dus de hoop dit jaar eens extreem veel superhots te kunnen oogsten. Jammer jammer en jammer dat was dus niet zo. Wel had ik nog tot heel laat in het seizoen oogst van de malawi Peppadew bijvoorbeeld.

Ook was het deelnemen in de jury op het Duch Chili Fest dit seizoen toch wel een van de leukste dingen van mijn peper jaar. Er zaten zeer lekkere sausjes en sambals tussen en heeft mij ook weer nieuwe peper vrienden opgeleverd in 2016.

In deze laatste blog voor 2016 wens ik iedereen dan ook een mooi en pittig 2017 toe en hoop dat ook in het nieuwe jaar weer vele lezers te hebben. Zoals al gezegd ga ik in 2017 bloggen over het gebruik van pepers in medicijnen en dat soort toepassingen.

Veel plezier als je straks gaat beginnen met zaaien of je best gaat doen je planten te laten overwinteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *