Keuzes maken.

Keuzes maken.

De tijd van keuzes maken is weer aangebroken. Het seizoen is op zijn einde en ik heb gelukkig toch nog wel wat kunnen oogsten ondanks dat het erg laat los kwam dit seizoen in de buitenteelt.

Maar minder oogst dan je hoopte is altijd beter dan geen oogst dus we gaan vol goede moed maar weer eens nadenken over wat te doen in het nieuwe peper jaar.

Voor mij staat het wel vast dat ik veel planten weer ga laten  overwinteren. Echter welke soorten dan naar binnen mogen of niet? Daar ben ik dan nog niet uit. Lastig want doe ik nu de planten die dit jaar niets of erg weinig gaven dan wel of juist niet?

De Bishop’s Crown krijgt zeker wel een plek net als de Malawi Peppadew  planten. Een aantal Carolina Reapers  blijven maar verder dan dat paprika dit jaar niet naar binnen gaat ben ik nog niet.  Met wat pech gaan de nachten nu snel  kouder worden dan 10 graden boven nul. Wat weer de groei van de planten en het afrijpen van de vruchten gaat remmen.

Veel zaaien ga ik niet voor het komende seizoen gezien er g weinig tuin over is als de moestuin straks in december gaat stoppen. De hoop is er wel dat er in het voorjaar een kleinere moestuin dichter bij gaat komen. Echter dat is nog niet zeker en daar ga ik dus nog maar even niet vanuit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *