Kiemen 2017

Kiemen 2017

Zo nu even een tussen uitslag betreft het kiemen van de 112 gezaaide soorten. Inmiddels zijn er 71 soorten zo aardig geweest om te ontkiemen. Nu zijn de eerst alweer geplant en staat mij morgen nog een 30 tal soorten te wachten om te mogen gaan planten.

Ik ben tot nu toe heel erg tevreden met de opkomst en verwacht de komende week toch zeker nog een 20 soortjes die dan ook gaan ontkiemen. Er zijn nu eenmaal ook veel wat oudere zaden gebruikt dus valt er ook hier een daar wel eens wat uit. Die uitval komt dan bijvoorbeeld door schimmelende zaden. Dat is heel erg jammer maar komt voor. Hier had ik voorzorg kunnen nemen en alles met kaneelpoeder bestrooien maar gezien het aantal soorten en zaden dat ik dit jaar weer zaai terwijl ik geen ruimte heb! Is het ook maar goed dat niet alles wil kiemen.

Vanaf het moment dat de zaailingen de aarde in gaan krijgen ze hier ook gelijk voeding mee. Dit seizoen zal die voeding een mix gaan worden van de verschillende voedingsstoffen die ik nog in huis heb. Wel gaat daar nog iets extra aan calcium en magnesium bij.

Ook dit jaar maak ik gewoon weer gebruik van de oude grond die standaard extra vloeibare mest toegevoegd krijgt. De zaailingen gaan eerst in groote bakken met andere soorten erbij en daarna gaan ze over in kleine potjes of plasticbekertjes. Maar voor dat ik ze nu weer om moet gaan planten zijn we wel een 2 tot 3 tal weken verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *