Nieuwe Numex Jalapeño soortjes.

Nieuwe Numex Jalapeño soortjes.

Jalapeño

Met heel veel dank aan een mede forum lid van het chilipeperforum.nl ben ik dit jaar 3 soortjes Jalapeño rijker.

Numex Jalapeño Lemon Spice, Orange Spice en Pumpkin Spice wel te verstaan.

Ik was daar dus ook zeer blij van geworden. De zaden gezaaid en dan wachten. En in dit geval bij 2 soortjes heel veel geduld moeten hebben voor de zaden gingen kiemen. Van de Lemon Spice heb ik maar een zaadje aan het kiemen gekregen en het jonge plantje ging niet goed waardoor ik daar dus jammer genoeg dit seizoen geen pepers van kan proeven.

Maar van de andere 2 soortjes heb ik dus wel leuke plantjes staan en het is mij opgevallen dat het 2 totaal verschillende planten zijn betreft bladstand en kleur van de stam. De Numex Jalapeño Pumpkin Spice heeft duidelijk een paarse gloed op de stam en en is een veel bossigere plant dan de Numex Jalapeño Orange Spice die betreft de opbouw weer veel losser is.

De planten staan nu nog binnen maar gaan binnenkort lekker buitenspelen en daar nu de bloemknoppen zich ook laten zien moet dat goed gaan komen en heb ik straks heel veel Jalapeño poppers te gaan maken. Deze soortjes zouden wat heter moeten zijn dan de gemiddelde Jalapeño.

De bedoeling is als deze dus ook echt ietsjes heter zijn ze te gaan proberen te overwinteren zodat er volgend seizoen vast een mooie grote plant staat. Buiten deze soortjes heb ik dit seizoen ook nog de Jalapeño mammoth, Jalapeño Gigantia, Jalapeño purple en de Jalapeño Early staan waarvan de Jalapeño Purple wel een van de planten is die door de kleur ook gewoon heel mooi is om te zien en zou niet misstaan in de siertuin ook.

Of deze Jalapeño soortjes ook echt heter zijn hoop ik met een paar maanden te kunnen gaan vertellen. Op de foto zie je de Jalapeño Pumpkin Spice.

2 reacties

  1. Wat ontzettend leuk om dit te lezen. Zelf heb ik voor het eerst dit jaar enkele jalapeño’s staan: purple (groeit mooi en goed), gewone en een early. Ik ken slechts nog groene jalapeno (gekochte), ik ben dus zeer benieuwd naar (rijpe) rode of paarse. Dol op die typische jalapenogeur en -smaak, leuke peper! Ik ben nu ook erg benieuwd hoe jouw soorten het doen en zullen smaken, leuk! Verder, blij met al je blogs -je doet dat heel goed! Groetjes, Szera

  2. Wat ik nog wilde zeggen, ik had ook 1 tegenvallende ontkieming. De jalapeno purple, slechts eentje heeft het net gehaald (armetierig dingetje). Teleurgesteld, omdat ik juist hier zo benieuwd naar was.. maar! uiteindelijk is dit mijn sterkste en mooiste plant geworden, heeft al prachtig zwarte vruchten (wat een blijdschap!). Zelfde verhaal als jouw lemonsoort? Hoe groeit het nu? De info over de voedng, vind ik heel interessant! De voeding vd Action (jouw tip) bevalt uitstekend, het doet de planten capsicums en tomaat erg goed (geen andere soort voeding gegeven). Benieuwd naar hoe jouw test verloopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.