Nieuwe Numex Jalapeño soortjes.

Nieuwe Numex Jalapeño soortjes.

Jalapeño

Met heel veel dank aan een mede forum lid van het chilipeperforum.nl ben ik dit jaar 3 soortjes Jalapeño rijker.

Numex Jalapeño Lemon Spice, Orange Spice en Pumpkin Spice wel te verstaan.

Ik was daar dus ook zeer blij van geworden. De zaden gezaaid en dan wachten. En in dit geval bij 2 soortjes heel veel geduld moeten hebben voor de zaden gingen kiemen. Van de Lemon Spice heb ik maar een zaadje aan het kiemen gekregen en het jonge plantje ging niet goed waardoor ik daar dus jammer genoeg dit seizoen geen pepers van kan proeven.

Maar van de andere 2 soortjes heb ik dus wel leuke plantjes staan en het is mij opgevallen dat het 2 totaal verschillende planten zijn betreft bladstand en kleur van de stam. De Numex Jalapeño Pumpkin Spice heeft duidelijk een paarse gloed op de stam en en is een veel bossigere plant dan de Numex Jalapeño Orange Spice die betreft de opbouw weer veel losser is.

De planten staan nu nog binnen maar gaan binnenkort lekker buitenspelen en daar nu de bloemknoppen zich ook laten zien moet dat goed gaan komen en heb ik straks heel veel Jalapeño poppers te gaan maken. Deze soortjes zouden wat heter moeten zijn dan de gemiddelde Jalapeño.

De bedoeling is als deze dus ook echt ietsjes heter zijn ze te gaan proberen te overwinteren zodat er volgend seizoen vast een mooie grote plant staat. Buiten deze soortjes heb ik dit seizoen ook nog de Jalapeño mammoth, Jalapeño Gigantia, Jalapeño purple en de Jalapeño Early staan waarvan de Jalapeño Purple wel een van de planten is die door de kleur ook gewoon heel mooi is om te zien en zou niet misstaan in de siertuin ook.

Of deze Jalapeño soortjes ook echt heter zijn hoop ik met een paar maanden te kunnen gaan vertellen. Op de foto zie je de Jalapeño Pumpkin Spice.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *