Nieuwe start maken voor volgend seizoen.

Nieuwe start maken voor volgend seizoen.

Wat eerder dan normaal ga ik nu al beginnen aan mijn nieuwe seizoen. Vooral paprika op de tuin viel heel erg tegen dit seizoen maar er komen nog wat mooie dagen aan dus wie weet kan ik toch nog wat leuke  paprika’s verwachten aan de planten.

Maar een soortje als de Kalocsai heb ik dit jaar voor het eerst en de oogst valt erg tegen. Dus ga ik zorgen dat ik volgend seizoen daar al veel grotere planten van heb als ze naar buiten mogen.

Zouden de planten nu nog wat gaan produceren is het enkel niet in de verwachting dat het dan ook buiten kan afrijpen en zal ik die planten dan naar binnen moeten gaan halen. Om binnen te kunnen laten afrijpen is wel weer veel ruimte nodig. Die ik dus eigenlijk niet heb.

Het zaaien van de Kalocsai ben ik vorige week al gestart en heb de eerst al aan het kiemen. Dat gaat dus de goede kant op enkel moet ik nu wel eerst ruimte gaan maken en goed gaan nadenken over welke planten ik dan afscheid van ga nemen die nu nog in mijn kast staan. De Carolina Reapers mogen zeker blijven en ik heb inmiddels wat zaden van een leuke superhot binnen die ook het komende seizoen zeker op het lijstje staat om eens te proberen.

Ook bij mij is er dus uiteindelijk door een stomme fout luis in mijn planten gekomen en die wil ik dus niet in de overwinteraars en zaailingen krijgen. Dat gaat dus nog een leuk klusje worden zonder bestrijdingsmiddelen. Ook moet ik nog opzoek naar een stukje grond dat ik het komende jaar kan gaan gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *