Nu moet het gaan gebeuren.

Nu moet het gaan gebeuren.

De pepers en paprika’s komen nu weer in de bloei en de eerste pepers en paprika’s komen of zitten zelfs alweer aan de planten. Bij de meeste soorten komen er nu ook zijscheuten in de planten die nog vruchten gaan dragen.

Maar we kunnen er wel weer wat mooi weer bij gebruiken dan enkel eens een mooi weekeinde te hebben. Ook nu zijn de berichten dat vanaf dit weekeinde het mooiere weer er aan zit te komen.

Het is nu juist weer tijd voor flinke groei in de planten en het maken van flink wat vruchten. Om de planten daar wat bij te kunnen ondersteunen is het nu dan ook de tijd om wat voeding te geven voor de vruchtendracht en wat minder stikstof bemesting te gaan geven. Een bladbemesting kan je nu nog wel prima geven ook als dat een hoog stikstof gehalte zou hebben als in een brandnetelgier. Je kunt ook extra patentkali geven aan de planten voor de bloei als je geen speciale mest wilt aanschaffen.

Een groot aantal soorten wil hier dit seizoen ook niet echt doen wat ik graag zou willen dat ze zouden doen. Voor al de chinense soortjes lopen toch wel wat achter omdat ik dit seizoen vrij laat ben gaan zaaien en het mij ook opvalt dat de planten onder de tl toch iets missen. Het zou met 6500 kelvin prima moeten verlopen maar ik zie duidelijke verschillen met planten van de zelfde leeftijd die de hele dag daglicht krijgen.

De daglicht planten doen het overduidelijk vele malen beter dan de planten onder de lampen. Zelfs als de planten niet of nauwelijks voeding krijgen. Ook lijkt een vrij kleine pot erg weinig invloed te hebben als de planten meer daglicht krijgen.

Gaat het nu allemaal niet zo heel erg lekker met je planten? Zit of loopt het wat tegen met het gaan bloeien? Nog steeds geen ramp als er vruchten aan je plant komen kan je ze altijd nog naar binnen halen tegen half oktober of de takken afknippen en binnen bij een goede temperatuur op de vaas laten afrijpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *