Peperproducten in en op de markt.

Peperproducten in en op de markt.

Purple sambal
Purple sambal

Vandaag alweer het 10de blog over Capsicum en alles daar omheen. Hoe kom ik nu aan mijn inspiratie voor de recepten van de producten die ik soms op een marktje verkoop voor de hobby?

Heel simpel door vanalles te proberen en waar ik zelf iets heb van hey: dat is lekker? Ga ik zoeken naar proefpersonen. Als de reacties dan positief zijn maak ik een kleine oplagen en ga het product dan proberen aan de man te brengen. Ik struin het net af, lees veel kookboeken en leg soms mijn oor ergens te luister. Ik spreek veel liefhebbers en vraag dan ook wat ze missen aan producten met pepers in het bestaande assortiment.

Chili is met heel veel producten een super combinatie. Chili met chocolade is er dus een van de veel mensen kunnen waarderen. De kunst is dan enkel om de chocolade zo te maken dat deze voor de grote massa aaantrekkelijk is en voor liefhebbers dus vaak iets te mild. 2 jaar geleden heb ik dat ook getest op het Dutch Chili fest in Eindhoven met wat melk en pure chili chocolade. Het is super lekker in een choclademousse die je ook weer kan gebruiken op een taart of om chocolade chili ijsjes van te maken. De mousse en ijs zijn dan weer geen producten die ik op de marktjes kan verkopen omdat ik niet als foodstand sta. Daar moet ik eens over gaan denken om ook daar een soort van mix voor te gaan maken zodat je thuis zelf de lekkerste chili chocolade mousse kan maken.

Ook in Jam of gelei is een pepertje erg lekker en kan je van mild tot zeer heet gaan met het maken van de lekkernij. Echter als je snoepjes gaat maken van de pepers valt op dat zuurtjes met hete pepers weer minder in de smaak vallen dan de Jam of gelei. Vooral aarbei met vleirbloessem en peper is een hit. Door het zoeken naar net dat ene extra van de vlierbloessem maakt dit een zeer zommerse frisse zoete jam met karakter. Echter hete zwart op wit is weer heel erg geliefd en fudge met chili is ook zeer smakkelijk.

Een limonade van pepers is ook zo’n product waar je normaal niet snel aan zou denken maar het is echt heerlijk en erg dorstlessend in de zomer. En als je dan eens op het internet hebt gelezen dat je zelfs wijn kan maken van siroop? Ja dan is de stap naar een peperwijn gemaakt van pepersiroop een hele kleine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *