Pepers en paprika op de barbecue.

Pepers en paprika op de barbecue.

De eerste pepers en paprika’s komen alweer aan de planten en voor de groei kunnen we wel wat mooi weer gebruiken wat er dan ook volgens de berichten dit weekeinde aan zit te komen. De zon is welkom en nu de zomer is begonnen is het maar wachten op het mooie weer zodat we kunnen gaan barbecueën.

Het is weer tijd om een plakje spek om een Spaanse peper te rollen of een hetere peper dan wel een paprika te vullen met  een zachte kaas en deze heerlijk te laten garen op de bbq.  Juist de meest simpele bereiding van een pepertje of paprika is geweldig lekker van de barbecue. De combinatie van iets vettigs met iets heets is heel erg lekker en door het vet komt de capsaicine goed vrij en krijg je een mooie volle pikante smaak los.

Maar ook gewoon zo en zonder een plakje spek of wat kaas om te smelten is het een genot om de paprika of peper gewoon even met wat olijfolie besprenkelen en op de barbecue te bakken. Persoonlijk ben ik er gek op wat meer belegen kaas te gebruiken voor een intensere smaak.  Ook om spiesjes te maken met een champignon, een stukje ui en bijvoorbeeld blokjes ananas wat paprika en ringetjes peper al dan niet met een stukje gekruide kip of wat garnalen zal zeker niet misplaatst zijn.

Dus of je er nu een culinair hoogstandje van maakt of niet een peper of paprika mag niet ontbreken bij een gezellig barbecue feestje.  Zorg wel voor iets erbij wat iets vettig is om te kunnen blussen als het iets te pikant uit zou vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *