Pikante appeltaart

Pikante appeltaart

ingredienten :

Voor het deeg :
210 gram meel
70 gram boter
70 gram suiker
1 ei
snufje zout
beetje bakpoeder

Voor de vulling :
15 amandelen(ik had ze eerst 14 dagen op rum staan(zwemles)
1 a 2 appels
2 theelepels hete honing
1 theelepel Red savina uit de honing
1/2 theelepel agar-agar(of wat ander bind midddel als maizena

Ik heb nu de appel in stukjes gedaan maar dat moet even onder de rasp door de volgende keer.
Maak het deeg en bekleed daarmee een klein bakblik(ik heb iets van 14 of 16 doorsnee gebruikt.
Hak de amandelen fijn en snij de peper uit de honing heel klein. Rasp de appel en doe de peper en de amandelstukjes erbij en voeg er 2 theelepels van de hete honing bij. Doe er wat citroensap overheen en bak af op 180 graden voor 35 tot 45 min.

De taart is echt erg lekker en pittig. Echter niet te heet en de hitte blijft ook niet heel erg lang hangen.

1 Comment on Pikante appeltaart

Koek En Gebak Met Pepers said : Guest Report 3 years ago

[…] http://peperschrift.nl/pikante-appeltaart/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked