Pikante roomkaas

Pikante  roomkaas

Hier weer een super makkelijk recept om zelf een zachte smeerbare roomkaas te maken(zoals heksenkaas). Alles wat je nodig hebt is een schaal, garde, zout, peper,kwark en sambal, chilipoeder of andere hete saus of currypasta(kan je ook zelf maken).

ingredienten :

Kwark 250 gram
Snufje zout
Snufje witte of zwarte peper
Theelepel sambal oelak
Theelepel gefermenteerde sambal
Theelepel rode Thaise curry pasta
1/2 theelepel hot chilipoeder
Eventueel wat suiker of honing om het zuurtje tegen te gaan als je daar niet van zou houden.

Het is niet nodig maar geeft wel iets meer stuctuur en jammer genoeg ook wat korrelligheid als je de kwark eerst nog wat laat uitlekken. Doe de kwark als je deze laat uitlekken in een schone theedoek in een vergiet of zeef. Leg er wat zware spullen op(ik gebruik daar uitgekookte keien of marmerplaatjes voor). Vervolgens meng je alles goed en schep je het om in een schone kom of glas. Wil je een niet zo hete roomkaas? Dan start je met enkel wat sambal naar keus of gebruik je enkel Thaise curry pasta :D

Wil je heksenkaas in een pikant jasje? Dan per 250 gram kwark een flinke hand vermalen prei erin en wat uienpoeder toevoegen en chilipoeder naar smaak. Krijg je een te dunne substantie? Dan met wat Xanthaangom binden(dit hoef je n.l. niet te verhitten).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *