Raar jaar met veel ongedierte.

Raar jaar met veel ongedierte.

Dit seizoen is echt een prut seizoen. Zo’n raar jaar als dit heb ik lang niet meer gehad. Niet enkel de paprika en peper wil dit jaar niet echt doen wat ik wil op de tuin maar eigenlijk alle gewassen doen het dit seizoen toch niet iets minder dan normaal.

Waar je in deze tijd van het jaar om zou moeten komen in de bonen is er nu maar mondjes maat oogst. Het komt nu dan wel heel langzaam opgang maar toch valt het allemaal wat tegen dit jaar. Zo ook gaan nu pas de meeste pepers en paprika’s een beetje doorgroeien en produceren.

Buiten dat het allemaal iets minder wil groeien is er dit jaar ook erg veel ongedierte dat zorgt voor overlast in de tuin. Door het natte weer zijn er dit seizoen heel erg veel slakken en is er dus ook heel veel vraat aan de gewassen op de tuin. Het meest lastige is wel dat de toppen gewassen steeds worden opgegeten en daarmee de groei er steeds weer uit is. Ook als je net wat rijpe pepers of paprika’s hebt denkt het ongedierte dat je voor hen aan het telen bent.

Tegen naaktslakken kan je nog met Eco-style slakken korrels(Escar Go) strooien die geen schade toebrengen aan de natuur en voor je zelf ook veilig zijn. Bij de huisjes slakken helpen deze korrels niet en als je een waterhoen op de tuin hebt die alle korrels op loopt te eten schiet het ook niet heel erg op.

Ook gewassen als de munt wil dit jaar niet omdat er nu ontzettend veel munt haantjes zijn die de planten echt in zijn geheel kaal vreten. Dus blijft er niets anders over dan wegvangen of de planten zelf geheel kaal plukken zodat ze weg moeten gaan omdat er niets eetbaars meer is voor ze.

Nu maar hopen dat we een beetje een mooie na zomer krijgen en dat de winter laat of niet wil gaan invallen zodat er dan later dan gebruikelijk nog een mooie oogst valt te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *