Sambal show-off 2.

Sambal show-off  2.

DCF 2016


DCF 2016

Ik zou gaan meedoen op het Dutch Chili Fest in Eindhoven met de sambal show-off. Echter ik heb wel mee gedaan maar, enkel  voor spek en bonen.  De avond voor het Chili fest was men nog naarstig opzoek naar juryleden.

Daar kon ik als liefhebber en blogger over chilipepers geen nee tegen zeggen. Dus om 10 uur richting Eindhoven vertrokken en daar aangekomen heb ik mij gemeld  als jurylid. Mijn sambal en zoete ghostpeper (Bhut Jolokia Chocolate)saus bij de info stand afgegeven met de melding dat deze slechts nog meedeed voor de lol.  Ik heb een rondje gelopen om eens te kijken hoeveel bekenden er al waren. Gezellig even kunnen bij kletsen en ik heb veel nieuwe liefhebbers leren kennen.

Het was er weer reuze druk en zeker ook heel erg gezellig. Maar door het deelnemen in de jury had ik dan weer niet zo heel veel tijd om met alle bekenden en vrienden een praatje te maken. Maar dat komt volgend jaar wel weer goed.

Het was ook heel erg leuk om met onder anderen ChiliDave en mede forum lid van chilipeperforum.nl Gijs in de jury te zitten.  Het waren in totaal  20 sausen en 20 sambals die wij als jury moesten proeven en beoordelen. De te beoordelen saus en sambal liep uiteen van mild tot superhot waarvan de meeste erg lekker waren. Soms rook een saus heerlijk maar viel de smaak dan weer erg tegen of juist andersom. Soms rook het niet heel lekker maar was de smaak toch wel weer heel erg lekker.

Komende weken zullen mijn blogs ook nog over het chili Fest gaan waarbij volgende week een inhoudelijke bespreking van het deel nemen aan de jury bij de sambal show-off op het Dutch Chili Fest in Eindhoven. Iedereen heel erg bedankt voor de geweldige dag. En ik was persoonlijk heel blij dat mijn saus in de 2de ronde bij Chilidave in de top 3 zat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *