Sambal show-off.

Sambal show-off.

Morgen is het Dutch Chili Fest in Eindhoven en daar is van alles te doen voor groot en klein. Er is live muziek je kan er allerlei chili producten kopen en proeven. Er is een heet eet wedstrijd. Wie de heetste hamburger naar binnen kan schrokken. Dit jaar geen cook-off maar wel een sambal/suas show-off.

Ik kon het dus ook niet laten om daar dus aan mee te gaan doen. Fruity razor noem ik mijn inzending en het recept plaats ik waarschijnlijk ergens volgende week. Mits ik win dan ga ik natuurlijk niet vertellen wat mijn geheim was maar plaats ik een ander recept met chilipepers en fruit.

De naam zegt het eigenlijk al. Fruitig en scherp. De ergste hitte heb ik er wel vanaf kunnen halen omdat niet iedereen even blij kan worden van heel erg heet. Die hitte die van de Pimenta(de) Lisa komt heb ik met onder anderen honing wat milder gemaakt.

Nu dus morgen maar eens kijken of ik een ereplaats kan scoren met mijn groene fruitige hete  sambal. Het leukste is voor mij als het publiek voor mijn sambal zou kiezen en de gebruikte producten er ook in zouden kunnen proeven.

Zelf heb heb ik zoiets dat de sambal naarmate ik er meer van eet ook steeds lekkerder smaakt. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon een wens of illusie zijn. Misschien zie ik jullie morgen nog wel in Eindhoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *