Thaise saus

Thaise saus

Voor bij vis. Wat pikanter dan de viskoekjes.

Ingredienten:
2 eetlepels olie
1 theelepel geraspte gember
1/4 theelepel chilipoeder
2 eetlepels tom. puree
2 eetlepels bbqsaus
2 etlepels zoete sojasaus
2 eetlepels sherry
2 eetlepels water
1 theelepel suiker
1 rode peper fijn gesneden
1 teen knoflook
1 kleine ui geraspt
zout en peper naar smaak.

Doe alles in een pannetje en laat even enkele minuten door koken.
je kan er meer chili’s in doen maar door o.a. de verse gember en knoflook is dit best pittig. (Dus niet overdrijven met chili is de tip)

Dit is niet een dipsaus is maar echt voor over je vis of kip(je kan er best mee dippen als je dat zelf zou willen ;) ) . Je kan het bij schol e.d. gebruiken maar ook bij ander gebakken vis(dus ook b.v. kibbeling). Met rijst en groenten of salade eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.