Thaise viskoekjes
ingredienten:
540 gram witvis(Tilapia heb ik gebruikt)
2 eetlepels rode curry(ik heb 2 met een kop dus eigenlijk 4 afgestreken gebruikt)(veel recepten gaan uit van 1 eetlepel)
1 ei
1 Spaanse peper
3 eetlepels bloem( ik gebruik speltbloem)
1 eetlepel vissaus(kan je ook weg laten als je dat niet hebt en b.v. stukje trassi gebruiken)
1 theelepel suiker
1/4 theelepel peper gemalen
2 limoemblaadjes(Djeruk purut)
4 kleine lente/bosuitjes
klein handje spercibonen.
Olie om in te bakken.
Snij de lente ui fijn en de spercibonen in dunne plakjes. Snij de vis en de Spaanse peper in kleine stukken.
Doe alles behalve de lente ui en spercibonen in een kom en bewerk met de staafmixer(of blender) tot een farce(deeg van vlees of vis) schep daar de lente ui en stukjes spercibonen door. Maak daar 16 tot 24 koekjes van(plakt wel) en bak enkele minuten in de hete olie.