Update van de biovoeding.

Update van de biovoeding.

Carolina Reaper

Hier dan de aller eerste update over mijn beviningen over de nieuw gebruikte biologische planten voeding. Ik kan niet anders zeggen dat de planten er beter uitzien dan de planten die de voeding niet krijgen. De test is gedaan op Carolina Reapers van de zelfde maat en leeftijd.

Die daarvoor enkel wat voeding van de Action hadden gekregen die eigenlijk beter is voor de bloei dan voor de groei. Ze staan op een mengsel van cocosvezel een potgrond voor een goede luchtige bodem.

De plantjes zonder de voeding zijn niet enkel ietsjes kleiner maar hebben ook veel meer kleur. Dat de verschillen in de groei niet heel groot zijn? Dat zit ook voor een heel grootdeel in hoe in belicht en hoelang ik belicht waardoor chinense soorten die al een andere opbouw hebbne dan de annnuum soorten als bijvoorbeeld een Cayenne peper gedrongen blijven. De planten die de voeding krijgen hebben ook een veel mooiere kleur groen in het blad dat veel dieper groen is dan het blad van de planten zonder de voeding. Die verschillen zijn ook opgemerkt door een bevriende pepeprteler .

Ik heb verschillende planten nog in een vrij kleine pot staan en een aantal al ietsjes groter en geef die steeds wel een potje groter. Bij de planten in de wat kleine potjes gaat het zelfde op al bij de planten in de grotere potjes. Met voeding zien er mooier uit en bij een plant komen er zelfs zonder een voeding te geven die de bloei ondersteunen kan al bloemen.

De opzet is ook dat deze planten gaan overwinteren in de hoop volgend seizoen of van de winter nog een mooie oogst van de planten te kunnen gaan halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *