Zoete chilisaus

Zoete chilisaus

Ingerdienten :
4 gram gedroogde pepers met of zonder zaden.
100 gram suiker.
1 gram zout.
3 gram uienpoeder.
4 gram knoflookpoeder.
100 gram azijn.
beetje xanthangom(optioneel).
1/2 tot 1 theelepel aardappellzetmeel(net of je wat dikkere saus wilt of niet en de aardappelzetmeel is om de saus wat transparant te houden en maizena kan dus ook).

Ik heb de pepers met de suiker gemalen(dan krijg je fijner poeder van je pods)de gemalen suiker en chili met de azijn met suiker, zout, uienpoeder, xanthangom en knoflookpoeder in een pannetje aan de kook brengen en dan het bindpapje erin doen en nog 1 minuut laten koken. Is de saus je te dik dan iets kokend water erbij tot de gewenste dikte van de saus.

Het is voor rond de 150 ml saus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.